Öğr. Gör. Dr. Ayşegül Can'ın Yazarları Arasında Yer Aldığı Kitap Bölümü Yayımlandı

29.06.2021

Bölümümüz öğretim görevlisi Dr. Ayşegül Can ve içerisinde bulunduğu araştırma ekibinin, Avrupa Planlama Okulları Birliği (Association of European Schools of Planning- AESOP) tarafından basılan "Planning Practices and Theories from the Global South" (Küresel Güneyde Planlama Teori ve Pratikleri) isimli uluslararası kitapta kitap bölümü yayımlanmıştır.

CAN vd., "Resilience- Informed Urban Planning and Development in the Global South: A Critical Commentary" (Küresel Güneyde Dirençli Şehir Planlama ve Gelişimi: Eleştiri) başlıklı kitap bölümünde, dirençli şehir planlaması teorisini ele almakta ve geçtiğimiz son yıllarda Küresel Güney kapsamında artan dirençli şehir planlama kavramına eleştirel bir bakış açısı getirmektedir.

İngilizce olarak yayınlanan kitabın tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.